DOMOWE BOUNTY


Każdy z nas uwielbia słodycze. Sieciowe batony znajdziemy na każdym kroku. Jednym z nich jestem zakochany po uszy. Bounty!!! Kokos, czekolada rozpływa się w ustach. Pomyślałem. A może by tak zrobić własne batoniki bounty. Nic prostrzego! Czas oraz składniki batoników są banalnie proste. A więc do dzieła!

Składniki:
1 puszka zimnego mleka kokosowego
2,5 szklanki wiórków kokosowych
2 łyżki cukru trzcinowego
1 tabliczka mlecznej czekolady

Mleko kokosowe musi być dobrze schłodzone. Do miski wlewamy mleko dodajemy wiórki kokosowe oraz cukier. Cukier możemy zastąpić miodem. Całość dobrze mieszamy raz powstanie jednolita masa. Z masy formujemy małe batoniki. Rozpuszczamy czekoladę. Małe batoniki zamaczamy w czekoladzie i odstawiamy do lodówki by czekolada zastygła. Gotowe!

Smacznego FOODPAT

Komentarze