Tortilla z delikatnymi kotlecikami buraczano/jaglanymi




Od dziecka gotowanie było moja największą radością. A odkąd mam swoją drugą połówkę mogę cieszyć się podwójnym szczęściem. Gdyż mogę każdego ranka wstawać i witać ją swoją radością przy blasku słońca w sypialni.
;) 
Jedzenie w naszym domu stanowi ważna rzecz w całodobowym harmonogramie dnia. Na pierwszym miejscu stoją świeże warzywa jak i owoce. 


Przepis na tortille z kotlecikami buraczano/jaglanymi

Skład:

4 placki tortilla

1 woreczek kaszy jaglanej

1 średniej wielkości burak

1 czerwona papryka

1 mała czerwona cebula

por

2 ogórki konserwowe

3 plastry suszonych pomidorów

6-8 listków zielonej sałaty

szczypta soli, pieprzu i słodkiej papryki do smaku



A oto jak to zrobić:

1. Obieramy buraka a w międzyczasie gotujemy kaszę jaglaną ok. 12 minut 



2. Pozostałe warzywa kroje na drobne paseczki.


3. Mieszam ze sobą ugotowaną kaszę jaglaną oraz startego buraka. Gotową masę doprawiam przyprawami.

4. Z masy formujemy małe kotleciki. Następnie obtaczam je w mące żytniej i zabieram się do smażenia.




5. Teraz możemy pobawić się w masterchefa i ułożyć wszysko według własnej kompozycji. 
Moje uznanie:


Warzywa zawsze można zastąpić innymi warzywami!

Efekt końcowy zadowalający :)

Zdrowsza wersja kebaba z budy Alii baaba!

Smacznego  Pat



Komentarze