Tortilla z delikatnymi kotlecikami buraczano/jaglanymi
Od dziecka gotowanie było moja największą radością. A odkąd mam swoją drugą połówkę mogę cieszyć się podwójnym szczęściem. Gdyż mogę każdego ranka wstawać i witać ją swoją radością przy blasku słońca w sypialni.
;)
Jedzenie w naszym domu stanowi ważna rzecz w całodobowym harmonogramie dnia. Na pierwszym miejscu stoją świeże warzywa jak i owoce.
Przepis na tortille z kotlecikami buraczano/jaglanymi
Skład:
4 placki tortilla
1 woreczek kaszy jaglanej
1 średniej wielkości burak
1 czerwona papryka
1 mała czerwona cebula
por
2 ogórki konserwowe
3 plastry suszonych pomidorów
6-8 listków zielonej sałaty
szczypta soli, pieprzu i słodkiej papryki do smaku
2. Pozostałe warzywa kroje na drobne paseczki.
3. Mieszam ze sobą ugotowaną kaszę jaglaną oraz startego buraka. Gotową masę doprawiam przyprawami.
4. Z masy formujemy małe kotleciki. Następnie obtaczam je w mące żytniej i zabieram się do smażenia.
Warzywa zawsze można zastąpić innymi warzywami!
Efekt końcowy zadowalający :)
Zdrowsza wersja kebaba z budy Alii baaba!
Smacznego Pat
Skład:
4 placki tortilla
1 woreczek kaszy jaglanej
1 średniej wielkości burak
1 czerwona papryka
1 mała czerwona cebula
por
2 ogórki konserwowe
3 plastry suszonych pomidorów
6-8 listków zielonej sałaty
szczypta soli, pieprzu i słodkiej papryki do smaku
A oto jak to zrobić:
1. Obieramy buraka a w międzyczasie gotujemy kaszę jaglaną ok. 12 minut
2. Pozostałe warzywa kroje na drobne paseczki.
3. Mieszam ze sobą ugotowaną kaszę jaglaną oraz startego buraka. Gotową masę doprawiam przyprawami.
4. Z masy formujemy małe kotleciki. Następnie obtaczam je w mące żytniej i zabieram się do smażenia.
5. Teraz możemy pobawić się w masterchefa i ułożyć wszysko według własnej kompozycji.
Moje uznanie:
Efekt końcowy zadowalający :)
Zdrowsza wersja kebaba z budy Alii baaba!
Smacznego Pat
Komentarze
Prześlij komentarz