Hamburger-  czerwona fasola





Fasola to najbardziej wartościowy pokarm jaki wydaje ziemia. Można ją długo przechowywać, zawiera wiele substancji odżywczych. Jest bogata w potas, wapń i fosfor. Fasola posiada lekkostrawną skrobie i substancje hamujące rozrost tkanek nowotworowych. A więc.. 
Jedzmy fasolę! 

Skladniki:

1,5 puszki fasoli czerwonej

1 czerwona papryka

1 czerwona cebula

3/4 woreczka ryżu
  
5/6 ząbków czosnku

sól, pieprz i papryka ostra 

150g mąki żytniej





1. Kroimy wszystko na drobną kostkę.



2. Fasole miksujemy na jednolitą masę.


3. Cebulę smażymy razem z papryką.
-Gotujemy ryż 15 minut.


5. Łączymy wszystkie składniki razem.




5. Zmiksować całość, dodając mąkę.



6. Formujemy burgery, smażymy z każdej strony ok. 3 min.


7. Kompozycja według uznania.





Smacznego Pat






Zdj. Małgorzata S







Komentarze