Hamburger- czerwona fasola
Fasola to najbardziej wartościowy pokarm jaki wydaje ziemia. Można ją długo przechowywać, zawiera wiele substancji odżywczych. Jest bogata w potas, wapń i fosfor. Fasola posiada lekkostrawną skrobie i substancje hamujące rozrost tkanek nowotworowych. A więc..
Jedzmy fasolę!
Skladniki:
1,5 puszki fasoli czerwonej
1 czerwona papryka
1 czerwona cebula
3/4 woreczka ryżu
5/6 ząbków czosnku
sól, pieprz i papryka ostra
150g mąki żytniej
1. Kroimy wszystko na drobną kostkę.
2. Fasole miksujemy na jednolitą masę.
3. Cebulę smażymy razem z papryką.
-Gotujemy ryż 15 minut.
5. Łączymy wszystkie składniki razem.
5. Zmiksować całość, dodając mąkę.
6. Formujemy burgery, smażymy z każdej strony ok. 3 min.
7. Kompozycja według uznania.
Smacznego Pat
Zdj. Małgorzata S
Komentarze
Prześlij komentarz